Spelletjesmiddagen

Zo’n 2 à 3 maal per jaar houden wij onze zogenaamde spelletjesmiddagen.
Bij de start van een nieuw seizoen, vlak voor de Pasen, het Paasbiljart en vlak voor de kerstdagen het Kerstbiljart.

(Let op! Paas- en Kerstattenties worden niet meer bij mensen thuis gebracht.  Ook worden leden niet meer gebeld, je moet het echt zelf regelen. (Uitzonderingen zijn de bij het bestuur bekende zieke leden e.d.)

Het Kerstklaverjassen  zal worden gehouden op vrijdagmiddag 15 december 2017.
Start 12:30 uur …. enne opgeven bij Ad.
Het Kerstbiljart is op donderdagmiddag 21 december om 13:00 uur.
In verband met de Kerstverloting verwachten we een grote drukte dus kom op tijd.
Op die middag worden ook de winnaars van de Clubcompetitie 2017 bekendgemaakt
en tot slot kan iedereen zijn Kerstattentie meenemen.
De attenties die om 15:30 uur nog niet zijn opgehaald zullen worden verloot als extra prijs!

Op donderdag 10 augustus 2017 is er weer een Spelletjesmiddag gehouden omdat het 2e deel van de competitie de 14e weer van start gaat.
Er was een behoorlijke opkomst en het was erg gezellig. Van de vier teams waren er 3 best “goed” en dat houdt in dat er 1 team was dat net niet zo goed was. Namen noemen we niet …..maar we hebben wel lol gehad!

Donderdag 13 april 2017 was er weer een Paasbiljart.  Helaas waren er maar zo’n 20 leden aanwezig en dat baart de Feestcommissie en het bestuur wel enige zorgen. Desondanks was het een gezellige middag, dus nu op naar de spelletjesmiddag aan het begin van het 2e deel van de competitie in augustus of september.

De Spelletjesmiddag op 31 augustus 2016 was niet erg druk bezocht, maar daarom zeker niet minder gezellig!!!
In 4 ploegen is er gestreden met het beruchte Kikkerspel en de finale is gewonnen door het team: Heffty/Monincx/van Ree.
Ook niet onvermeld laten …..de geweldige hapjes die deze keer door Jos waren verzorgd!! Erg lekker en voor iedereen genoeg!

Het Paas-biljarten 2016 was op donderdagmiddag  17 maart om 13:00 uur.
Het Paas-klaverjassen was op woensdagmiddag 23 maart om 13:00 uur.

Het Kerstklaverjassen heeft plaatsgevonden op woensdagmiddag 23 december 2015.
Het Kerstbiljart  was op donderdagmiddag 17 december 2015.

Om de start van de competitie te vieren (we moeten ten slotte alles aanpakken om iets te vieren…) is er op donderdagmiddag 27 augustus 2015 een eenvoudige spelletjesmiddag gehouden.

Het Paasbiljart was op donderdag 2 april 2015 en erg gezellig.
Deze keer had de Spelletjescommissie een nieuwe invulling van de middag bedacht, nl. Het Kikkerspel.
Dat hebben we geweten, want een 3 kikkers maken was een hele kluif. (Een kikker is een carambole maken waarbij de 3 ballen géén band mogen raken…)
Eén team is dat wel gelukt. Dat waren Berkouwer, Monincx, Richel, Vondenhoff en Willemse.

Donderdag 18 december 2014 is het traditionele Kerstbiljart gehouden.
De opkomst was erg hoog; er waren 29 leden aanwezig, dus druk, druk, druk…
De spelletjes gaven weer voldoende stof tot commentaar van de beste stuurlui aan de kant en zo hoort het ook bij ons….
Winnaar van de spelletjes: 1e. Frans van Haaften;  2e. John IJzendoorn; 3e. Jan Brookman.
Er was ook een speciale verloting van een midweek of weekend op één van de Oostappengroep vakantieparken. De winnaar:  Jan Brookman.

Donderdag 11 december 2014 om 13:00 is een speciaal Klaverjastoernooi voor alle leden en spelers van onze biljartclub georganiseerd.  De winnaar was: Wim van Rossum.

Donderdagmiddag 21 augustus 2014: opening 2e deel competitie met spelletjes.
Het was weer ouderwets gezellig en er waren 23 leden aanwezig. Hulde voor Ad die de hapjes en de drankjes heeft verzorgd!!! De prijzen werden verdeeld onder:
Ries Veldhuizen (1e), Henny de Neys (2e) en Hans van Ree (3e).

Het Paasbiljart was op donderdagmiddag 17 april 2014 vanaf 13:30 uur.
Klokke half 2 begonnen we met 26 deelnemers aan een enerverende middag. De eerste spelletjes werden zo snel afgewerkt dat we op beide tafels nog een tweede spel konden starten.
Overall winnaar van deze middag was Ad Siteur, die ’s avonds ook nog eens ergens de eerste prijs bij het klaverjassen wegsleepte….
De overheerlijke hapjes (en de Paasattentie) waren dit keer verzorgd door
Peter Bouwhuizen en Ad Siteur.

Het Kerstbiljart is gehouden op donderdagmiddag 19 december 2013.
De opkomst was wederom groot: 31 van de 39 leden waren aanwezig. Tussen de hapjes en de drankjes door werden ook nu weer leuke spelletjes gespeeld met als resultaat dat er een eerste prijs kon worden uitgereikt aan Wout Baas.
De tweede prijs was voor Yes Zezukiewiets en Henk Willems ging met de 3e prijs aan de haal.
Tot slot het onmisbare en o zo wrede “10 over rood”. De winnaars daarvan worden om belastingtechnische redenen niet bekend gemaakt….