Beste organisator van activiteiten,

Wat fijn te zien dat velen van jullie de activiteiten in het buurtcentrum weer gestart zijn!

Buurtcentra vervullen immers een belangrijke rol in de wijk, mede dankzij de mogelijkheid voor ontmoeting en deelname aan de diverse activiteiten.

Afgelopen vrijdag zijn er weer een aantal (versnelde) versoepelingen aangekondigd. Deze versoepelingen gelden per zaterdag 26 juni. Een aantal basis maatregelen blijven van toepassing.
In dit bericht leest u hier meer over.

 

Maatregelen per zaterdag 26 juni:

 

1,5 meter afstand houden voor personen vanaf 18 jaar. Jongeren tussen 13 -18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden, wel richting volwassenen. Voor kinderen tot met 12 jaar geldt geen 1,5 meter afstand regel.
Tijdens beweegactiviteiten in groepsverband geldt de 1,5 meter afstand niet. Ervoor en erna dient wel 1,5 meter afstand gehouden te worden. Per ruimte mogen echter niet meer mensen naar binnen dan aangegeven staat (zie ook het kopje ‘Aantallen mensen per ruimte’).
Vooraf registreren (voor mogelijk brononderzoek) en een gezondheidscheck zijn verplicht en zijn de verantwoordelijkheid van degene die de activiteit organiseert.
Bezoekers van het buurtcentrum worden nadrukkelijk gevraagd bij binnenkomst en bij vertrek handen te desinfecteren en bij verkoudheid of klachten thuis te blijven.

Het dragen van een mondkapje is dus per 26 juni niet meer verplicht. Ook zijn nu álle activiteiten weer mogelijk.

 

Aantallen mensen per ruimte

Omdat de 1,5 meter regel in zijn algemeenheid in stand blijft, is een beperkt aantal mensen per ruimte toegestaan. Dit aantal wordt per 26 juni iets verruimd, waardoor wij de aantallen per ruimte opnieuw berekend hebben. U kunt deze aantallen per buurtcentrum en ruimte terugvinden in de bijlage.

Mocht u hierdoor vragen hebben voor het uitvoeren van uw activiteiten kunt u contact opnemen met de sociaal beheerder van het desbetreffende buurtcentrum. Zij denken graag met u mee voor een mogelijke oplossing.

 

Indien er de komende tijd verdere aanpassingen van de maatregelen komen vanuit het kabinet, zullen wij deze uiteraard weer met u delen.

 

Met vriendelijke groet,

Medewerkers vastgoedloket
Vastgoedexploitatie